שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
עגיות במילוי תמרים
מצרכים למתכון (70 מנות/יחידות, 32 גרם למנה\יחידה.)
הבצק
• חמאה - 2 אריזות נייר - סה"כ (400 גרם)
• קמח לבן - 4 כוסות - סה"כ (620 גרם)
• סולת חיטה - 3/4 כוס - סה"כ (107 גרם)
• קמח תופח - כוס (155 גרם)
• שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
• אבקת ווניל טהור - רבע כפית קטנה שטוחה כ- 5 גרם.
• מים - חצי כוס
המלית
• 1/2 חבילת תמרים בוואקום(לא ממרח)
• אגוזי מלך טבעיים - 1¼ כוסות - סה"כ (113 גרם), קצוצים גס.
• שמן קנולה - 2 כפיות - סה"כ (10 מ"ל)
• קינמון - כפית גדושה.
• סוכר וניל - שקית (10 גרם)
- 2 זרעי הל טחונים דק
לפיזור על העוגיות
• אבקת סוכר - 50 גרם, לפי הטעם.
ציוד נדרש: צבתית משוננת ליצירת הצורות.
אופן הכנת המתכון
- מערבבים בקערה סולת, קמח רגיל וקמח תופח יחד. מוסיפים את החמאה ומפוררים בעזרת תערובת הקמח. מוסיפים את אבקת הוניל, השמן והמים, ולשים לבצק אחיד (בצק פריך - רצוי לא ללוש יותר מדי).
- מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מתחילים לרדד כרבע שעה לאחר ההוצאה מהמקרר.
- מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
-
אופן הכנת המילוי:
לערבב את התמרים בתוך קערה(להוציא חתיכות קשות מהתמרים ) להוסיף את ההל, הקינמון ו-2 כפות שמן.,מומלץ לעבד את התערובת למחית אחידה. (ניתן לעבד את התמרים ע"י טחינה במטחנת בשר) להוסיף את האגוזים. לקחת בעזרת כפית מהתמרים לגלגל (בידיים קצת רטובות) ל"נקניק" באורך 7 ס"מ ולהניח על גבי צלחת
- מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, קורצים עיגולים וממלאים במלית (שהכנו בשלב הקודם). סוגרים כל עיגול לחצי סהר כמו כיסונים (את שאריות הבצק מאחדים לכדור לשימוש נוסף). הופכים את הסהר הממולא, כך שהתפר יהיה כלפי מטה ומעצבים בעזרת הידיים לצורת עלה. בעזרת צבתית משוננת לעוגיות ממשיכים לעצב את צורת העלה.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ואופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה קלה.
- בוזקים אבקת סוכר.