שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
בקלאווה
מרכיבים:
לבצק:
- קילו בצק פילו
למלית:
- 200 גרם לוז טחון
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם סוכר
- 3 טיפות מי ורדים
לסירופ:
- מרתיחים כוס סוכר עם כוס מים. מנמיכים על האש וממשיכים מבשלים עוד כ-10 דקות. מוסיפים מיץ מחצי לימון.
הוראות הכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי המלית פורסים עלה ומורחים אותו בחמאה מומסת.
מוסיפים עלה נוסף ומורחים שוב וממשיכים בכך עם 4 עלים.
עושים שביל עם המילוי, ומגלגלים עד לחצי העלה,חותכים ושמים במגש וכך גם עם החצי השני.
אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות.
ברגע שמוציאים מהתנור יוצקים את הסירופ על הבקלוואה בעודה חמה.
בתאבון!