שמרו על קשר
שמרו על קשר
רוצים עוד פרטים על היהדות הקראית? רוצים לקחת חלק בפעילות? צרו קשר ונחזור אליכם בהקדם:
בסבוסה
- 3 ביצים - מס' 3
- 0.75 שמן תירס - אם אין אפשר גם שמן חמניות
- 1.5 כוסות סוכר
- 2.5 כוסות סולת - סולת תירס
- 1 כוס קמח לבן - (קמח לבן לא תופח)
- 1 אבקת אפייה
- 1 כף תמצית וניל - טבעית
- 0.75 כוסות מיץ תפוזים - טבעי
- 100 גרם שקדים - שקדים מולבנים, אפשר להחליף באגוזי מלך חומרים
לסירופ:
- 2 כוסות מים - להשתמש בספל מג לקפה נמס
- 2 כוסות סוכר - להשתמש בספל מג לקפה נמס
- 1 דבש - צינצנת קטנה של 350 גרם
- 0.5 מיץ לימון - מחצי לימון
- 2 כפות מי ורדים - אמיתיים מגש/תבנית אפיה מלבנית רגילה - אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום גדולה
מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות.
אל תוך קערת המערבל מכניסים 3 ביצים מלאות (לא מפרידים) ומקציפים במהירות בינונית.
מוסיפים מיד את 1.5 כוסות הסוכר ומשאירים להקציף כ- 5 דקות.
כאשר המקצפת מקבלת מרקם קשה/סמיך ולבנבן מוסיפים בהזלפה את כל שמן התירס, אפשר עם כפית בהדרגה עד לסיום.
מתחילים להוסיף לסרוגין את הסולת, קמח, תמצית וניל, מיץ תפוזים ואבקת האפייה. אפשר ומומלץ לערבב היטב בתוך קערה נפרדת את הסולת, קמח ואבקת האפיה ואח"כ להוסיף את התערובת בהדרגה למקצפת.
משמנים היטב את מגש האפיה.
לאחר שמתקבלת תערובת אחידה, מפסיקים את פעולת המערבל ומעבירים את כולה אל המגש המשומן. מ
פזרים את חצאי השקדים המולבנים באופן שווה וסימטרי על פני התערובת כך שבזמן חיתוך העוגה יתקבלו נתחים כאשר במרכז כל אחד מונח שקד.
מכניסים לתנור לזמן אפייה כ- 30 דקות, אופים עד לקבלת פני שטח חומים (לא חום כהה) להקפיד לא לשרוף.
מבצעים בדיקה עם קיסם יבש, מחדירים לפנים העוגה ומוציאים, מוודאים שהקיסם יבש.
בינתיים עוברים להכנת הסירופ. אל תוך סיר בינוני שופכים את המים ומוסיפים את הסוכר. מחממים על אש בינונית ומערבבים מדי פעם.
רגע לפני הרתיחה מוסיפים את צנצנת הדבש ומערבבים. מוסיפים את מיץ הלימון, מנמיכים את האש ממשיכים לערבב כדקה נוספת.
מוסיפים את 2 כפות מי הורדים מערבבים 10 שניות ומכבים את האש. בזמן הזה פחות או יותר עוגת הסולת מוכנה. מניחים מגבת מטבח כפולה (שתי מגבות) על השיש, מוציאים את תבנית העוגה מחוץ לתנור ומניחים על המגבות. באמצעות סכין חדה חותחים את העוגה לנתחים שוים (מרובעים או מעויינים) בהקפדה על המצאות שקד בכל יחידה. שופכים בזהירות את כל הסירופ החם על פני העוגה ומכסים ברדיד אלומיניום. מומלץ לאכול בטמפרטורת החדר למרות שיש מי שמעדיף לאכול קר ישר מהמקרר.
בתאבון!!